Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Mislite da vam mašina za pranje veša "krade" čarape? U pravu ste, evo zašto nestaju tokom pranja

Stručnjaci dele nekoliko saveta kako da sprečite ovaj problem.

1611756693_Depositphotos_18717335_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Stavili ste da perete veš u mašinu, uključujući i čarape, a kada ste ga izvadili nekoliko njih niste više mogli da pronađete. Pitate se, da li vam mašina zaista "krade" čarape? Niste ludi, čarape i manje stvari zaista mogu da nestanu tokom pranja. 

Pročitajte još: Vodoinstalateri kažu: Stvari koje u domu ne smemo da radimo!

U gumi koja se nalazi između vrata i unutrašnjosti mašine možete pronaći gotovo sve čarape. Naime, kada su vrata mašine zatvorena, ova guma ih čvrsto zatvara i ne dopušta da voda izađe.

Tokom ciklusa pranja čarape mogu da se jednostavno zaglave između nje i metalnog dela bubnja. 

Osim toga, čarape i drugi manji komadi odeće koji su "pobegli" iz bubnja tokom pranja mogu se pronaći unutar mađine, samo je potrebno skinuti poklopac.

Pročitajte još: Sad ili NIKAD! Ona je ZVEZDA DOMA - moderno i toplo, a lako može da se nabavi

Kako biste se rešili ovog problema, stručnjaci dele nekoliko saveta:

1. Redovno pregledajte gumu, očistite je i pokupite čarape ako ih ima. 

2. Nemojte zatrpavati mašinu velikom količinom rublja tokom pranja.

3. Koristite malu mrežastu vrećicu za pranje sitnog rublja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas