Lagan i ukusan ručak: Boranija spremljena na način koji ćete obožavati (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

06. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam provereno dobar recept za boraniju. I deca će je obožavati!


Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • veza belog luka
  • 500 gr boranije (iz zamrzivača)
  • 1 veći krompir
  • 1 kašika pire paradajza ili 1 sveži
  • crvena mlevena paprika
  • 500 gr ribe po želji
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • 1 kašičica crnene mlevene paprike
  • soli, ulja ml biber
  • granule belog luka
  • peršunov list

Pročitajte još: ZDRAVLJE U ČAŠI! 3 smutija koja su prave VITAMINSKE BOMBE - ne zna se koji je UKUSNIJI!

Priprema:

  1. Iseckati na rebra luk a šargarepu na kolutove pa propržiti, dodati boraniju i krompir na kockice. Dodati malo vode  i dinstati oko 20 minuta.
  2. Skinuti sa šporeta, dodati mlevenu papriku, soli ili suvog začin, mleven biber i sve izjednačiti.
  3. Izmešati brašno jedno i drugo, dodati papriku crvenu, 1 kašičicu belog luka u granulama  i uvaljati ribu poređati po boraniji.
  4. Malo je premazati sa uljem p peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Savršenstvo ukusa

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK