Kako da OBUĆA UVEK MIRIŠE PRIJATNO? Tri cake koje moraju da se znaju u svakoj kući

Nevena Todosijević

08. 04. 2022. 000000 12:20

Foto: Piksabej

Neprijatan miris obuće potiče od bakterija koje su se razmnožile u njima, zbog čega je najbolji način da se on neutrališe — eliminacija bakterija.

Postoji mnogo trikova koji vam u tome mogu pomoći, a ovi su se pokazali kao najefikasniji.

Mešavina žalfije i lavande

Ukoliko imate listiće žalfije i grančice lavande, možete ih upotrebiti kao sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa iz obuće. Pomešajte ih, pa poređajte po gazištu i ostavite tako da odstoji preko noći, najbolje na nekom otvorenom mestu, kako bi obuća bila izložena svežem vazduhu. Ujutro dobro istresite i bićete oduševljeni učinkom.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Citrusi

Umesto da bacite koru pomorandže ili limuna, obavezno je sačuvajte, pa iseckajte na manje komade i ostavite da odstoji u obući preko noći. Ujutro izvadite koru i ne samo što vaše omiljene patike više neće mirisati neprijatno nego ćete osetiti prelepi citrusni miris.

Soda bikarbona

Može li uopšte da se sastavi spisak korisnih trikova za održavanje higijene bez sode bikarbone? Izgleda da ne!
Ona u domaćinstvu ima ogromnu primenu: koristi se za uklanjanje tvrdokornih fleka, čišćenje zidova, pločica, dezinfekciju kade i mnogo toga drugog, a možete da je upotrebite i za izbeljivanje zuba ili kao piling za kožu.

Uz sve to, ova kraljica "uradi sama" trikova može da vam pomogne i u neutralisanju neprijatnih mirisa obuće. Sve što je potrebno jeste da sipate po jednu kašiku sode bikarbone u obuću, ali tako pažljivo da je lepo rasporedite duž celog gazišta. Ostavite to da odstoji preko noći, pa dobro istresite i mirisaće kao nova!

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU