USKRŠNJA TRPEZA: Prelep RECEPT za mafine u obliku uskršnjeg zeke

Nevena Todosijević

13. 04. 2022. 000000 14:20

Photo:Pixabay

Ovo je odličan recept za pripremu sa decom, a možete i da napravite ove kolače dan ili dva unapred, a zatim postavite decu da ih ukrase.

Sastojci

  • 125 g putera – omekšanog
  • 2/3 šolje šećera
  • 1 ½ šolje brašna koje se samo diže
  • ½ šolje mleka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 jaja

Za glazuru/dekoracije

  • 250 g putera – omekšanog
  • 4 šolje šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 12 mančmela-a - isećena na pola
  • 12 roze smartis bonbona

Postupak

  •  Zagrejte rernu na 180°C i obložite kalup za mafine sa 12 rupa papirnim kutijama.
  •  Stavite omekšali puter, šećer, brašno za samo dizanje, mleko, ekstrakt vanile i jaja u činiju električnog miksera i miksajte na srednjoj brzini 3 minuta ili dok smesa ne postane glatka i kremasta.
  •  Kašikom stavite smesu za kekse u pripremljen kalup za mafine i pecite 20 minuta ili dok kolačići ne postanu zlatno obojeni i ispečeni kada se testiraju ražnjem.
  •  Nakon 5 minuta, kolačiće pažljivo prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Za dekoraciju

  • Prosejte šećer u prahu u malu činiju i ostavite na stranu dok ne bude potrebno.
  • U električnom mikseru umutite puter dok ne postane bled i kremast.
  • Mikserom na maloj brzini postepeno dodajte šećer u prahu i esenciju vanile i dobro umutite dok se ne sjedini.
  • Prebacite svoj puter kremu u kesu sa zvezdastim vrhom i navucite vrh ohlađenih kolačića.
  • Prepolovite marshmallov za „uši“ Uskršnjeg zeca i stavite na vrh svakog kolača, a zatim dodajte ružičasti Smartie „nos“. Nastavite dok svi kolačići ne budu ukrašeni. Zatim možete čuvati ove kolače u hermetički zatvorenoj posudi dok vam ne budu potrebni.

Za 12 kolačića potrebno je ukupno 50 minuta -vreme pripreme: 30 min i vreme kuvanja fila: 20 min

SREĆAN USKRS!!

BONUS VIDEO:

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU