SLATKI USKRS: Lagana torta sa limunom GOTOVA ZA TILI ČAS

Nevena Todosijević

23. 04. 2022. 000000 13:00

Photo:Pixabay

Po ovom receptu se pravi vekna od limuna, ali ako želite da napravite tortu sa limunom u drugačijem obliku, isprobajte naš kalkulator za kolače.

Sastojci

  • 225g neslanog putera, omekšanog, plus dodatak za podmazivanje
  • 225g šećera
  • 4 jaja 
  • 225g brašna za samopodizanje
  • 1 limun, kora i sok bez voska
  • 85g šećera u prahu

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Metod

  1. Zagrejte rernu na 180c/160c.
  2. Podmažite kalup za vekne sa malo putera i obložite papirom za pečenje.
  3. Preostali puter i šećer ubacite u procesor za hranu i miksajte nekoliko sekundi. Dodajte jaja jedno po jedno, mešajući nakon svakog dodavanja.
  4. Dodajte brašno i limunovu koricu i mešajte dok ne postane glatka.
  5. Sipajte testo u obložen kalup za pečenje, poravnajte gornji deo zadnjom stranom kašike i pecite 50–55 minuta.
  6. U međuvremenu, pomešajte limunov sok i šećer u prahu. Kada se kolač malo ohladi, napravite rupe na vrhu pomoću ražnjić štapića, štapića za jelo ili parčeta sirovih špageta.
  7. Prelijte glazurom, ostavite nekoliko minuta i poslužite.
  8. Po izboru možete posuti i ukrasne, jestive mrvice, nije obavezno.

BONUS VIDEO:

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU