Za prave ljubitelje testenine: Prelivena pasta sa sosem u rerni spremna za tren oka (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

12. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže recept za pastu koju obožavaju i stariji i mlađi!


Potrebno je:

  • 250 gr testenine
  • 400 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 3-4 čena seckanog belog luka
  • 100 gr sira
  • malo rendanog kačkavalja
  • ulje, so, biber
  • peršunov list

Pročitajte još: BOEM TORTA: Strogo čuvana za posebne momente! (RECEPT)

Priprema:

  1. Skuvati  testeninu procediti. Izmešati sir, jaje, pa ubaciti u testeninu. U tiganj sipati malo ulja, dodati ravnu kašiku brašna i seckan beli luk, pa propržiti da dobije krem boju. 
  2. Sipati mleko i mešati dok ne provri.
  3. Dodati so, biber malo rendanog kačkavalja i peršunov list i izmešati. 
  4. Tepsiju 22 cm premazati maslinovom uljem i sipati testeninu, a odozgo sos i prodrmati i opet odozgo dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći na  220 stepeni oko 30 minuta da zarumeni.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU