Zdravlje na tanjiru: Kopriva spremljena na najukusniji i najbrži način (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

18. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za koprivu koju možete jesti uz bilo šta.


Potrebno je:

  • 400 gr kopriva
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 1 veća šargarepa rendana ili na kockice
  • ulje, so začin
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode

Pročitajte još: Svi vole ČUPAVCE! Obradujte decu ovim jednostavnim, a efektnim kolačem!

Priprema:

  1.  Od koprive koristiti listove i vrhove koprive. Oprati i skuvati najviše 10 minuta da bude mekana. Ocediti i iseckati nožem. Iseckati mlad luk, a šargarepu iseći na kockice i dinstati.
  2. .U šerpu sipati malo ulja i kašiku brašna, dodati izgnječen beli luk da dobije krem boju pa  ubaciti dinstan luk i iseckane koprive.
  3. Dodati mleko i vodu, začin so ..i sve izmešati. Pustiti da vri 2-3 minuta..Naše koprive su gotove. Prelep ukus!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU