Ne sviđa vam se dosadan izgled vašeg FRIŽIDERA? Obložite ga TAPETOM PO ŽELJI! (VIDEO)

Katarina Nikolić

22. 04. 2022. 000000 19:30

Foto: Jutjub Printskrin/Alexandra Gater

Ovo je jednostavan projekat koji neće koštati mnogo, a promeniće znatno izgled vaše kuhinje i uneti živost u nju. 

Pročitajte još: Kako da se oslobodimo VLAGE I BUĐI? Jednostavno rešenje za čest problem tokom zime (FOTO)

Ono što vam je potrebno za ovaj poduhvat su: 

  • tapete
  • metar
  • mali nož
  • makaze

Prvo očistite i pripremite spoljašnjost vašeg frižidera. Papir prijanja ravnomernije kada se lepi za čistu, glatku površinu. Zatim izmerite i isecite tapetu. Većina tapeta nalazi se u dugim rolnama, tako da ćete morati da je lepite horizontalno. U zavisnosti kako kupite tapetu, sami procenite način na koji je najbolje da je lepite. Izmerite i isecite komad da bude malo duži od prednjeg dela frižidera. Odlepite lepljivu podlogu sa tapete, držeći komad zategnutim. Vodite računa da izgladite sve bore. 

Loading...

Zatim koristeći mali pomoćni nož, polako i pažljivo isecite pravu liniju od vrha tapeta do samog levog ugla vrata frižidera. Kada napravite ovaj rez, jednostavno preklopite levu ivicu papira i zalepite je na stranu vrata. Sledeće ćete želeti da napravite sličan rez u gornjem desnom uglu. Kada su obe strane vrata frižidera prekrivene tapetom, možete saviti gornji deo tapete i glatko ga zalepiti na vrh vrata frižidera. Dodatni jezičci sa obe strane će se preklopiti i zalepiti za vrh vrata - slično kao umotavanje poklona. Koristite pomoćni nož da odrežete višak papira.

Loading...

Za kraj, izrežite oko ručke. Ako je kvaka na vratima vašeg frižidera na prednjoj strani vrata, možete je ukloniti pre lepljenja tapeta, a zatim je ponovo pričvrstiti kada završite. Međutim, ako je vaša ručka sa strane vrata, jednostavno koristite svoj mali nož za precizno sečenje oko ručke.

 

Kreativno, efektno, a lako, zar ne? 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU