Baka Jelin recept za najmekaniju pamuk-pogaču: Poželećete da je spremate svaki dan (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

25. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

I ovog puta, iz bakine kuhinje stiže najbolji recept za pogaču.


Potrebno  je:

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka
  • 100 ml vode
  • malo soli
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 700-750 gr brašna

Pročitajte još: Ukusan i hranljiv doručak: Tiramisu sa ovsenom kašom! (VIDEO)

Priprema:

  1. U mlako mleko dodati kvasac, šećer da se otopi, dodati mlaku vodu. ulje, pa dodavati brašno i so i zamesiti mekše testo. 
  2. Izraditi testo da bude glatko pa ga pokriti da naraste. Istresti testo na sto. Podmazati veću tepsiju uljem vaditi manje komade testo oblikovati male loptice sa masnim rukama i redjati u tepsiju. 
  3. Pokriti da odmore, premazati žumancetom posuti po želji sisamom i peći na 180 stepeni 40-45 minuta. Pokriti krpom da pogača malo odmori pa uživati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU