Koje voće je najbolje za pse? Obožavaju da ga jedu, a odlično je za zdravlje

Jovana Pejinovic

28. 04. 2022. 000000 17:00

Foto: Unsplash

Mnogi različiti plodovi su bezbedni za vaše kućne ljubimce. Većina voća sadrži prirodne šećere, pa je umerenost najbolja. Kada unosite novo voće u ishranu vašeg ljubimca, najbolje je da počnete polako i dodajete samo jedno po jedno voće kako biste bili sigurni da telo vašeg ljubimca može da podnese to voće zbog alergija ili drugih reakcija.

Top 10 voća za pse

Banane 

Banane su odlična poslastica za pse u kojima uživaju. Ovo voće je bogato kalijumom, vitaminima, biotinskim vlaknima i bakrom. Iako sadrže mnogo potrebnih vitamina i minerala, oni pružaju veliku količinu šećera i treba ih davati umereno.

Jabuke

Jabuke sadrže vitamin A i vitamin C. Ovo je ukusna poslastica sa malo masti za vaše ljubimce. Samo se pobrinite da uklonite semenke pre nego što ih date svom psu.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Borovnice

Borovnice sadrže mnogo antioksidanata kao što je resveratrol. Poznato je da ovi antioksidansi pomažu u sprečavanju oštećenja ćelija u telu, imaju svojstva protiv raka i bore se sa srčanim oboljenjima. Takođe, u borovnicama se nalaze tanini koji pomažu kod infekcija urinarnog trakta . Sva ova korisna svojstva čine borovnice odličnom poslasticom za vašeg psa.

Kupine

Kupine su pune potrebnih vitamina i minerala. Ove bobice čine ukusnu poslasticu koju možete dati svom ljubimcu. Kao i većina voća, najbolje je dati samo nekoliko voća odjednom.

Pročitajte još: PERUTANJE, TAMNE FLEKE ILI DEPIGMENTACIJA? Otkrijte “švajcarsku tajnu” zdrave kože

Dinja

Još jedno odlično voće koje možete ponuditi svom psu. Ovo voće ima veoma malo kalorija, ali još uvek ima tone dodatih vitamina i minerala. Ova ukusna poslastica je, međutim, puna šećera i trebalo bi da se nudi samo u ograničenoj meri.

Narandže

Narandže su odličan način da vaš ljubimac dobije vitamin C i kalijum. Iako svi psi ne vole citrusno voće, ovo je obično omiljeno za mnoge pse. Obavezno prvo uklonite koru i semenke.

Kivi

Kivi sadrži puno vitamina C i kalijuma i odlična je poslastica za vašeg ljubimca. Najbolje je ukloniti kožu pre nego što date ovo voće svom psu. Iako je voće malo, nikada svom ljubimcu ne bi trebalo da date ceo kivi. Uvek uklonite kožu i isecite kivi na male komade veličine zalogaja.

Brusnice

Brusnice su odlično voće za hranjenje vašeg psa. Oni takođe dolaze kao sušeno voće koje je laka užina za poneti na putovanja. Brusnice se koriste u mnogim suplementima bešike za pomoć kod infekcija urinarnog trakta ili drugih urinarnih problema.

Pročitajte još: Buldog oštenio "MALO ČUDO": Štene sa jarko zelenim krznom se rađa jednom u 10.000 (FOTO)

Bundeva

Bundeva je odlično voće koje možete dati svom psu. Bundeva je veoma bogata vlaknima i vitaminom A. Ovo je odlično voće za pomoć psima koji pate od gastrointestinalnih problema kao što su dijareja i zatvor. Bundeva je uobičajeno voće koje se koristi za pomoć psima koji imaju problema sa isticanjem analnih žlezda.

Jagode 

Jagode su pune vitamina C i odlična užina koju možete dati svom psu. Ove bobice takođe sadrže enzim za koji se pokazalo da čini zube bele. U umerenim količinama, jagode su ukusna poslastica.

Saveti za hranjenje pasa voćem

Kada dodajete voće u ishranu vašeg ljubimca, najbolje je da počnete sa samo jednom vrstom voća i polako dodajete drugu. Ovo vam pomaže da znate koje voće voli vaš ljubimac i kako to voće utiče na telo vašeg psa.

Ako plod ima kožicu ili semenke, najbolje je ukloniti kožicu i semenke. Oni se mogu zaglaviti u crevima vašeg psa i tada će im trebati hitna operacija

Pročitajte još: Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože

Ograničite broj voća koje hranite na samo malu količinu. Većina voća takođe sadrži prirodni šećer. Prekomerni unos šećera nije pogodan za vašeg psa i može dovesti do toga da vaš pas postane gojazan, pa čak i da dobije dijabetes .

Kakve koristi voće donosi psima

Sve voće ima neke od esencijalnih vitamina i minerala i predstavlja ukusnu poslasticu koju možete podeliti sa svojim kućnim ljubimcima. Dajte samo malu količinu, uverite se da vaš ljubimac ne dobija previše šećera i svih potrebnih vitamina. Voće je odlična poslastica koju možete dodati u svakodnevnu ishranu vašeg ljubimca zajedno sa suplementima kako biste dobili potpunu ishranu.

Voće je odličan dodatak ishrani svakog psa. Kada uživate u voću, a vaš pas želi komad sve dok nije otrovan, bezbedno je da ga delite umereno. Voće je nešto u čemu mogu da uživaju i ljudi i životinje tokom vrelog letnjeg dana.

BONUS VIDEO: