Baka Jelin recept za savršenu pitu: Sa suvim narescima, spremljena po starinskom receptu (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

28. 04. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje ponovo nam stiže još jedno preukusno jelo!


Potrebno je:

  • 10 listova srednjih kora
  • 200 ml jogurta ili kiselog mleka
  • 200 gr suvog nareska (šunka, suvi vrat...)
  • 200 gr sira mekšeg
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml masliunovog ulja

Pročitajte još: Šta je MAKROBIOTIČKA ISHRANA? Osnovna pravila, prednosti i mane


Priprema:

  1. U činiju izmrviti sir, dodati jaja, ulje i prašak za pecivo i sve malo izmešati. Ubaciti jogurt i sve izjednačiti. Raširiti  prvu koru i premazati uljem, preko nje dodati koru premazati smesom sa jajama i jogurtom.
  2. Tako uraditi sa trećom, četvrtom i petom korom. Na petu koru poređati listove suhomesnatog.
  3. Uviti u rolnicu. Tako uraditi i sa drugom rolnicom. Ređati u podmazan pleh pa premazati ostatkom nadeva.
  4. Peći na 200 stepeni  45-50 minuta. Seći prohlađenu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU