Hrskava i ukusna: Pita sa jabukama, mlevenim kesksom i suvim grožđem (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

06. 05. 2022. 000000 08:09

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje, ovoga jutra stiže nam pita kojom ćete brzo i lako obradovati svoje najmilije.

Potrebno je :

500 gr tankih kora
3 veće jabuke
malo cimeta
100 gr suvog groždja
100 gr mlevene plazme
šećer po želji
ulje
100 ml kisele vode

Priprema:

Jabuke izrendati, posuti šećero, cimetom i izmešati. .Koru raširiti poprskati je kiselom vodom i uljem pa tako uradio još dve kore odozgo. Na treću staviti malo jabuka, posuti jednom kašikom plazna keksom, i šakom suvog groždja potopljeno u rum. 

Uviti u rolnicu i staviti u pleh obložen pek papirom. Pitu iseći na rolnice, peći  na 220 stepeni C 30-40 minuta . Posuti vanilin šećerom i prah šećerom po želji. Fantastična, hrskava, sočna topi se.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU