"To je bila jedna od njenih najšokantnijih haljina": O izgledu PRINCEZE DAJANE na MET GALI i danas se priča, a Kejt ovo nikada ne bi mogla da obuče (FOTO)

Kristina LJubisavljević

06. 05. 2022. 000000 08:49

Foto: profimedia

Nedelja prolazi u znaku najprestižnijeg modnog događaja u godini - Met Gale. Crveni tepih okupio je brojne poznate zvanice, a 90-ih godina Metropoliten muzejem u NJujorku prošetala se i princeza Dajana.

Tog 9. decembra 1996. godine, samo tri meseca nakon razvoda od prica Čarlsa, Dajana se našla na velikom događaju. Crvenim tepihom prošetala se u jednom od njenih najsmelijih izdanja, onom koji joj je bio "zabranjen" tokom položaja na kome je bila pre razvoda. Otkrivenim ramenima, naglašenim dekolteo i svilenom haljinom zračila je seksipilom.

Pročitajte još: Napravila je SPEKTAKL NA CRVENOM TEPIHU! Blejk Lajvli obukla haljinu koju sada svet komentarše (FOTO)

Tadašnja tema godine bila je odavanje počasti Kristijanu Dioru, pa se Dajana odlučila za haljinu koju je dizajnirao Džon Galijano, koji je tada postao glavni dizajner legendarne francuske modne kuće. Nosila je svilenu tamnoplavu slip haljinu, inspirisanu spavaćicom, sa crnom čipkom koju je uparila odgovarajućim svilenim ogrtačem.

Ako njenu toaletu uporedimo sa sadašnjim odabirima poznatih ličnosti bez sumnje bismo rekli da je smerna, ali za članove kraljevske porodice smatra se neprikladnim. Ali, Dajana je u tom trenutku mogla da bira.

Dajanino izdanje na Met Gali 1996. godine komentarisalo se godinama kasnije, i danas. Mnogim autorima knjiga o njoj i biografima njena teget toaleta česta je inspiracija.

Eloiz Moran, autorka knjige o Dajani rekla je da je princezin izgled bio „osvetnički” nakon njenog razvoda od princa Čarlsa.

- To je bila jedna od njenih najšokantnijih haljina, ali mislim da izgleda fantastično. Izgleda tako srećno i samouvereno. Znala je da nikada neće moći da se oslobodi pažnje i reflektora na sebi, ali mislim da je to pozicionirala na drugačiji način - kaže Eloiz za Yahoo, prenosi Insider.

Pročitajte još: Bruklin Bekam i Nikola Pelc pojavili se prvi put nakon venčanja: Objasnili zašto su plakali tokom prvog plesa (FOTO)

Kraljevski biograf Kejti Nikol, koja je napisala knjigu "Vilijam i Hari", otkrila je da se princeza dvoumila oko haljine koju je odabrala iz straha da ne obruka tada četrnaestogodišnjeg prica Vilijama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU