ČUDO na tanjiru: Sočni kolač sa belom čokoladom i šumskim voćem (RECEPT)

Kristina Malešević

07. 05. 2022. 000000 18:40

Foto: InstagramScreenShot/recepti_bajms

Da li ima boljeg prolećnog slatkiša od kombinacije ukusa bele čokolade i magiičnoo sočnog šumskog voća?

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Sastojci za koru:

  • 4 jaja
  • 100 grama šećera
  • 200 grama margarina
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 4 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za preliv:

  • 500 mililitara slatke pavlake
  • 100 grama tamne čokolade za kuvanje
  • 100 grama bele čokolade za kuvanje
  • 1 kašika šećera
  • 300-400 grama šumskog voća
  • 1-2 štangle bele čokolade za za dekoraciju

Priprema:

Za koru umutiti žumance i šećer pa dodati istopljen margarin sa cokoladom. Margarin i čokoladu možete na pari istopiti ili u mikrotalanoj. Nakon toga dodati brašno, prasak za pecivo i sneg od belanaca, koji je prethodno umućen mikserom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Proveriti viljuškom da li je pečeno.

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Nakon što izvadite iz rerne, preko kore poređajte šumsko voće.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Za preliv zagrejati slatku pavlaku i šećer na laganoj vatri dok ne provri, pa dodati čokoladu tamnu i belu i uz mešanje ostaviti da se otopi. Pa zatim dok je jos topao preliti koru. Preliv će biti tečniji ali će se stegnuti nakon hlađenja u frižideru! Nakon što se stegne, dekorisati belom čokoladom.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU