Jedna od NAJPOPULARNIJIH PITA, mekana mirisna čupava pita - ukus koji oduševljava (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

11. 05. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Ako želite da se zasladite, iz Bakine kuhinje stiže recept za kolač fantastičnog ukusa.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 2,5 lončeta brašna (lonče 200 gr.)
  • 100-150 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 150 gr margarina, maslaca ili masti

Pročitajte još: LAST MINUTE AKCIJA - PRAVA ATRAKCIJA U WAYOUT-U

Nadev:

  • 1 kg jabuka mekših rendanih
  • šećer po ukusu
  • 1/2 cimeta
  • 100 gr ml. oraha
  • 2 kašike ml. plazme
  • 100 gr suvog grožđa 

Priprema:

Umutiti maslac, ili margarin mast sa šećerom pa dodati jaja, koricu lumuna  prašak za pecivo  i sve  umutiti mikserom. Dodati pola brašna zamesiti a zatim i drugu polovinu. Testo bude mekše i glatko.

Odvojiti manji deo testa,i staviti u kesu i zamrznuti na pola sata.

Tepsiju obložiti pek papirom ili podmazati i posuti brašnom Testo razvući  za pola cm pa prebaciti preko oklagije i staviti u tepsiju. 

Pročitajte još: SIPAJTE ULJE U MLEKO i oduševićete se rezultatom: Domaćica podelila lak i brz RECEPT - "Više ga ne kupujem u radnji"

Jabuke izmešati sa cimetom orasima, plazmom i suvim groždjem. Jabuke rasporediti na donju koru a preko jabuka narendati ohlađeno testo koje je bilo u zamrzivaču. Testo ćete lakše rendati ako ga malo umočiti u brašno. 

Peći na 200 stepeni C 45 minuta da blago porumeni. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Seći potpuno ohlađen.