Oglas
· · Komentari: 0

KREM BRULE - najlakši recept za ovaj tradicionalni francuski romantični slatkiš (RECEPT)

Krem Brule zvuči otmeno, a tako i izgleda. Međutim, nije ga tako komplikovano napraviti kao što se čini

1651604524_food-g89f73f8a3_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ovaj klasični pečeni dezert sa kremom ima prepoznatljiv preliv od zagorelog šećera, što čini ovo jelo dodatno atraktivnim i reprezentativnim. 

Pročitajte još: Da li ste čuli za SOMLOI GALUŠKU! Ovaj tradicionalni mađarski slatkiš osvojiće vaša nepca!

Sastojci: 

500ml punomasne slatke pavlake
5 žumanaca
1 štapić vanile
100g sitnog kristal šećera
100g smeđeg šećera

Biće vam potreban brener, za topljenje smeđeg šećera na kraju, pre serviranja. 

 

Priprema:

Prepolovite štapić vanile po dužini, uklonite semenke i stavite u posudu sa pavlakom na umerenu temperaturu da smesa provri. Sklonite s ringle i ostavite 1h. Žumanca i kristal šećer mutite mikserom na najvećoj brzini dok smesa ne postane svetla i kremasta. U smesu dodajte pavlaku i promešajte drvenom varjačom.
Zatim procedite kroz gustu cediljku u manju posudu. Zagrejte rernu na 150C. Podmažite 6 vatrostalnih činijica zapremine 125ml. Sipajte krem u njih. Stavite ih u pleh i u njega sipajte vrelu vodu do polovine činijica. Pecite 35-45min, dok se krem ne stegne, ali da u sredini ostane mekan. Izvadite činijice iz pleha i ostavite ih da se hlade na sobnoj temperaturi oko 1h. Pokrijte ih i hladite u frizideru najmanje 4h.
Neposredno pre posluživanja krem ravnomerno pospite smeđim secerom, činijice stavite u pleh sa ledenom vodom. Uzmite brener i "spalite" gornji sloj šećera, ali vodite računa da samo malo pobraoni i postane hrskav, ne dozvolite da izgori. I vaš francuski kolač je gotov! Ukrasite gore po želji - da li voćem ili vanilom. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas