Da li je ovo NAJLEPŠA HALJINA ikada viđena na Evroviziji? Niko ne može da zaboravi toaletu sa POTPISOM SRPSKE DIZAJNERKE (FOTO)

Jovana Pejinovic

15. 05. 2022. 000000 10:20

Foto: Printskrin/Jutjub

LJubim te pesmama je pesma srpske pevačice Snežane Berić sa kojom je predstavljala SR Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1992. u Malmeu.

Muziku za pesmu je komponovao Radivoje Radivojević, tekst je napisao Gale Janković, a orkestrom je tokom izvođenja uživo dirigovao maestro Anders Berglund. Bilo je to poslednje učešće Jugoslavije na Evroviziji.

Pročitajte još: OVE zemlje nisu dale Konstrakti NIJEDAN POEN! "Kada sam videla glasove žirija, mislila sam da ovo ne prolazi"

Ona je tada zauzela 12. mesto, odnosno, našla se na zlatnoj sredini.

Foto: Printskrin/Jutjub

Tada izuzetno popularna pevačica, koja se sjajno snalazila i u folk-žanru i u zabavnjačkim vodama, izazivala je pažnju gde god se pojavila. Ni domaćini Šveđani ni ostali Evropljani nisu štedeli na komplimentima i, da je politička situacija bila drugačija, možda bi pobedila. U svakom slučaju, nije nikog razočarala. Mnogima je i danas u živom sećanju duga svetlucava haljina s potpisom Verice Rakočević, u kojoj je nastupila na evrovizijskoj sceni.

Foto: Printskrin/Jutjub

Iako je od tog trenutka prošlo trideset godina, elegantna kreacija stoji joj kao salivena i mogla bi bez problema da se nosi i danas i bila bi isto tako atraktivna. U njoj se pojavila i u revijalnom delu takmičenja na jednoj od prošlih Beovizija.