Potopite palačinke u VRELO MLEKO i uživajte u ukusu: Trik "ukraden" od poznatog kuvara (RECEPT)

Jovana Pejinovic

16. 05. 2022. 000000 14:30

Foto: Printskrin/Jutjub/Cookrate

Tajni sastojci su uvek dobrodošli, a jedan posebno zanimljiv recept smo videli na domaćem jutjub kanalu koji je posvećen kulinarstvu.

Ako ih spremite na ovaj način, imaćete tanjir pun sočnih i ukusnih palačinaka. Kako su naveli na snimku, u pitanju je trik "ukraden" od poznatog kuvara.

Sastojci:

  • mleko - 200 ml
  • topla voda - 200 ml
  • brašno - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje 50ml
  • so - 5 g
  • šećer - 50g

Pročitajte još: Dodavanje OVOG sastojka u kajganu čini je savršeno MEKANOM I VAZDUŠASTOM: Ovako dobar RECEPT još niste probali

Za sos:

  • mleko - 200 ml
  • maslac - 80g
  • maslac - 40g

Umutite smesu za palačinke, ispržite ih normalno i potopite na kratko u prethodno zagrejan "sos" (otopljen puter u tiganju u koji se sipa mleko). Izvadite tako natopljene palačinke i u zagrejan tiganj sa otopljenim puterom ih naređajte ukrug (možete ih presaviti u oblik trougla). Preostali sos u koji ste potapali palačinke, prelijte preko poređanih trouglića i poklopite. Ostavite na slaboj vatri 10 minuta da se krčkaju.

Kako izgleda ceo proces, moćete pogledati na snimku: