Oglas
· · Komentari: 0
ŠTA ZA RUČAK

Fantastična SLANA TORTA sa patlidžanom i feta sirom: Ovako dobar RECEPT još niste probali

Ovaj jednostavan kolač se lako pravi i dobro se zamrzava, što ga čini brzim za pravljenje, tako da je na vašoj strani ako treba da impresionirate u trenu

1652435480_20220512_143159.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Da i slane torte mogu da budu tražene, dokazuje ova torta sa patlidžanom i fetom koja će prijati svakome u toplim danima, kada više ne znate šta da pravite za ručak. Još jedan plus je što na stolu izgleda zaista dekorativno

Sastojci

  • 2 patlidžana, krajevi isečeni i tanko isečeni po dužini
  • 100 ml maslinovog ulja, plus dodatak za kapanje
  • Pakovanje od 320g gotovog lisnatog testa
  • 1 malo jaje slobodnog uzgoja, lagano umućeno
  • 4 kašike sušenog paradajza paste
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 100g fete
  • soli i sveže mlevenog crnog bibera
  • šaka listova svežeg bosiljka , pocepana, za posluživanje

Pročitajte još: Recept za PROLEĆNO PEČENO PILE: Sve se pravi u "JEDNOM LONCU", a kombinacija će vas oduševiti

Za salatu

5 čena belog luka
150 ml maslinovog ulja
50ml balzamiko sirćeta
1 kašika punomasnog majoneza
4 velike šake rukole ili salate od mešanih listova
1 mali crveni luk, tanko narezan
50g, tostiranih

Priprema

Zagrejte rernu na 220C. Podesite na srednje jaku vatru. Kriške patlidžana obilno premažite maslinovim uljem i lagano začinite sa obe strane. Pecite na tiganju dok ne omekšaju i postanu blago isprženi.

Odmotajte testo i stavite ga na veliki pleh za pečenje koji se ne lepi. Koristeći mali nož, zarežite ivicu od 1 cm oko ivice testa i izbodite podlogu da sprečite da se naduva. Premažite ivicu razmućenim jajetom.

Pomešajte paradajz pastu, beli luk i sušeni bosiljak u maloj činiji i rasporedite po podlozi, izbegavajući ivicu. Na vrh položite patlidžan. Izmrviti fetu i posuti preko patlidžana. Pecite na srednjoj rešetki 25-30 minuta, ili dok se strane ne naduvaju i testo ne ispeče. Ostavite da odstoji 10 minuta.

U međuvremenu napravite salatu. Blago propržite beli luk na tiganju. Ostavite ga da se malo ohladi, čena iseckajte što je moguće sitnije i izgnječite zadnjim delom noža.

Stavite beli luk, ulje, sirće, majonez i prstohvat soli u teglu sa poklopcem i protresite dok ne postane glatko.

Stavite listove, crveni luk i pinjole u ​​veliku činiju i prelijte dresingom. 

Za serviranje, isecite tortu na četiri do šest kriški i poslužite uz salatu. Pospite sa svežim bosiljkom i završite sa malo maslinovog ulja.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas