Oglasila se Amber Herd nakon presude: "Srce mi je slomljeno"

Kristina LJubisavljević

02. 06. 2022. 000000 08:20

Foto: Profimedia

Porota je donela odluku koja je na strani Džonija Depa.

Amber će morati da isplati Džoniju Depu 15 miliona dolara, dok će Dep platiti Amber 2 miliona. Suđenje je trajalo gotovo dva meseca, tokom koga su izneti najintimniji detalji iz života nekadašnjih partnera.

Pročitajte još: Spremna je proslava velikog jubileja kraljice Elizabete: Da li će se pridružiti i princ Hari i Megan Markl?

Nakon što je suđenje zavšeno Amber se oglasila na Tviteru gde je izrarila veliku razočaranost:

- Razočaranje koje osećam danas je neopisivo. Srce mi je slomljeno što takva planina dokaza i dalje nije bila dovoljna da se odupre nesrazmernoj moći uticaju mog bivšeg muža. Još sam više razočarana time što ova presuda znači za ostale žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vreme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Verujem da su Džonijevi advokati uspeli da ubede porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i da zanemari dokaze koji su bili toliko ubedljivi da smo pobedili u Velikoj Britaniji. Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno - stoji u saopštenju Amber.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU