Najbolji recept za HLEB SA BELIM LUKOM: Neodoljivo jelo koje svi volimo

Katarina Nikolić

05. 06. 2022. 000000 11:40

Tajna zaista dobrog hleba sa belim lukom je da koristite mnogo belog luka—4 čena za jedan hleb! Obavezno koristite sveže iseckani parmezan za maksimalnu topljivost. 

Pročitajte još: Ovakav PILAV još niste probali! Prvo se "aktivira" beli luk, a onda slede 3 tajna sastojka (RECEPT)

Ako vam ostane viška, stavite hleb u plastičnu kesu, pa u zamrzivač. Hleb može da se čuva oko 3 meseca i kad god želite krišku (ili četiri), stavite ih u rernu na 200 stepeni dok se ne odmrznu i ne postanu hrskavi.

Loading...

Sastojci 

4 čena belog luka, mlevenog
puter, omekšan - količina po potrebi
1 baget ili francuski hleb, iseći po dužini ni debelo ni pretanko
pola kašike soli 
sveže seckani peršun
rendani parmezan 

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. Napravite prvo puter od belog luka tako što ćete u njemu pomešati sve sastojke pa premazati preko hleba: U maloj činiji pomešajte omekšani puter sa belim lukom, solju i peršunom dok se dobro ne sjedini. Izrezane stranice hleba obilno premažite puterom od belog luka. Pospite parmezanom. Pecite dok hleb ne postane zlatan, oko 10 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU