· · Komentari: 0
SAVETI

Hleb morate konzumirati, ali samo ove tri vrste su IZUZETNO ZDRAVE

Izbegavajte hleb od belog brašna i ugodite svom organizmu i zdravlju.

1633384549_Depositphotos_197581906_S.jpg
Foto: Depositphotos

Zbog mnoštva nutritijenata i hranljivih sastojaka, koji su krucijalni za zdravlje našeg organizma hleb je obavezna namirnica koju moramo konzumirati u toku dana. Ipak, vrlo je važno konzumiranje zdravog hleba sa zdravim namirnicama.

Pročitajte još: Imaju posebnu simboliku: Deset prelepih imena za JESENJE BEBE

Donosimo vam spisak tri veste hleba, koji se smatraju među najzdravijima.

Hleb od lanenih semenki

Ovah hleb je napravljen prvenstveno od integralnog brašna i lanenih semenki i jedan je od najzdravijih hlebova, zato što su i lanene semenke vrlo hranljive i imaju brojne zdravstvene prednosti. Izvrstan su izvor alfa-linolenske kiseline, omega-3 masne kiseline koja se nalazi u biljnoj hrani. Lanene semenke bogate su i česticama zvanima lignani, koje mogu delovati kao antioksidansi u vašem telu i zaštitiće  vas od određenih vrsta kancera.

Hleb od kiselog testa

Pročitajte još: Ovo su frizure koje daju VOLUMEN: Ako imate TANKU KOSU, ošišajte se OVAKO (FOTO)

Kiselo testo dobija se postupkom fermentacije koji se temelji na kvascu i bakterijama koje se prirodno pojavljuju da bi se testo diglo. Fermentacija pomaže u smanjivanju broj fitata, poznatih i kao fitinska kiselina, koji se vežu za određene minerale i smanjuju njihovu apsorpciju.

Hleb od zobenih žitarica

Zobeni hleb obično se pravi od kombinacije zobi, celovitog pšeničnog brašna, kvasca, vode i soli. Osim toga, zobeni hleb je vrlo zdrav izbor zato što je zob vrlo hranljiva i povezana sa nizom zdravstvenih dobrobiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.