Idealna lagana večera PUNA PROTEINA: Falafel salata sa keljom i pinjolima

Katarina Nikolić

07. 06. 2022. 000000 19:40

Foto: Jutjub Printskrin/Living Food Wise

Kako večera zahteva da bude laganiji obrok, sa što više proteina, a što manje ugljenih hidrata, ovo jelo je zasigurno najbolja ideja za večeru! Ne samo da je vrlo hranljivo i zdravo, već je i veoma ukusno! 

Pročitajte još: Povrće na roštilju: Trikovi spremanja za najlepši ukus

Sastojci:

2 kašike crvenog vinskog sirćeta
½ šolje tanko isečenog crvenog luka
Veza kelja, uklonjene stabljike i iscepkano lišće
Humus 
2 šolje svežeg bebi spanaća
1 ¼ šolje seckanog krastavca
1 šolja čerija, prepolovljena
1/3 šolje izmrvljenog feta sira
¼ šolje pinjola, tostiranih
¼ šolje svežeg peršuna sa ravnim listovima
1 kašika seckanog svežeg origana
1 pakovanje smrznutih kuvanih falafela, ukoliko ne želite da ih pravite sami. 

Priprema: 

Korak 1
U maloj posudi pomešajte sirće, vodu i prstohvat soli. Umešajte i luk. Pokrijte i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 20 do 30 minuta. Ocedite luk, ostavite tečnost za kiseljenje.

Korak 2
U velikoj posudi pomešajte tečnost za kiseljenje, maslinovo ulje i so; dodati kelj. Izmešajte kelj rukama oko 3 minuta ili dok ne postane svetlo zelen i ne omekša.

Korak 3
Rasporedite humus na tanjir. Po vrhu poređajte kelj, spanać, krastavac, paradajz, fetu, pinjole, kiseli luk, peršun i origano. Odozgo stavite falafel. Ako želite, pokapajte još maslinovog ulja i crnog vinskog sirćeta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU