Nemate PREZLE pri ruci? Otkrivamo vam pet iznenađujućih ZAMENA za ovaj sastojak!

Katarina Nikolić

04. 06. 2022. 000000 13:00

Foto: Piksabej

Ove osušene mrvice hleba su ključni sastojak mnogih recepata. One dodaju hrskavost jelima, a u nekim receptima deluju i kao vezivno sredstvo. 

Pročitajte još: Spisak ZAČINA koje obavezno morate da imate u kuhinjskom kredencu i zamrzivaču

Ali ako vam ponestane, postoji mnogo osnovnih namirnica koje se mogu fino zgnječiti da bi oponašale hrskavu teksturu prezle kupljene u prodavnici, a one su savršeno platno za mnoštvo dodataka ukusa: limunova kora, sveže ili sušeno bilje,.

Evo koje su najbolje zamene za prezle: 

Ovsene pahuljice:

Ovas je savršena zamena za prezle koje su u ulozi da povežu neka jela, kao što su naprimer mlevena mesa. Iako nisu idealne za hrskavi završnicu, oni dodaju pravu količinu teksture kako bi povezali sastojke, pa čak i jaja i testeninu.

Tortilja čips: 

Ovo je odlična zamena za tradicionalne hlebne mrvice bez glutena. Možete koristiti ove hrskave mrvice za premazivanje pilećih kotleta i ribljih fileta, ili možete presaviti zdrobljeni čips od tortilje u mešavinu mesnih ćuftica. Samo zapamtite da u ovom slučaju ne stavljate so u jelo jer su tortilje same po sebi slane.

Loading...

Običan čips od krompira: 

Tražite još jedan hrskavi izbor bez glutena. Zdrobljeni čips daje dodatni ukus jelima, pa možete koristiti čak i čips sa vašim omiljenim ukusima. I da li ste se ikada pitali šta da radite sa izmrvljenim čipsom na dnu kesice koji je teško pojesi? Odvojite ga za prezle. 

Orašasti plodovi:

Zdrobljeni orašasti plodovi večeri daju dodatni ukus i hranljive materije. Bademi, orasi ili indijski oraščići će stvoriti koricu prepunu ukusa za ribu ili piletinu. Ovo je čak i zdrava zamena za prezle jer su orašasti plodovi izvor različitih vitamina i minerala. 

Loading...

Semenke

Još jedna zdrava zamena za prezle. Najbolje zamene su semenke susama i suncokreta jer imaju blag i lep ukus, a pružaju divnu teksturu jelima. 

Parmezan

Parmezan je savršena podloga i sastav je mnogih recepata. Za razliku od drugih sireva, parmezan se neće u potpunosti otopiti, tako da će proteini u njemu rezultirati hrskavom, sirnatom, slanom korom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU