Pravi recept za italijansku MINESTRONE SUPU: Zdrava supa od čistog povrća

Katarina Nikolić

06. 06. 2022. 000000 11:40

Foto: Jutjub Printskrin/NOT ANOTHER COOKING SHOW

Postoje različite varijacije kada je u pitanju koje povrće staviti u Minestrone supu, tako da to možete uraditi po vašoj želji i senzibilitetu. tUobičajeni sastojci uključuju pasulj, luk, celer, šargarepu, lisnato povrće, kocku za supu, parmezan i paradajz.

Pročitajte još: Recept za savršen BURITO: Spada u BRZU HRANU, a sastoji se samo od ZDRAVIH namirnica (RECEPT)

Ova supa je vrlo zdrava, a i vrlo se lako pravi. Možete praviti razne varijacije na temu, u zavisnosti od toga šta imate od sastojaka na raspolaganju. 

Sastojci:

  • 1l vrućeg bujona od povrća
  • 100 g rezanaca, oblik po vašem izboru (kockice, kružići ili pužići)
  • 350 g smrznutog mešanog povrća
  • maslinovo ulje
  • krupno rendani parmezan 
  • 400g paradajza iz konzverve 

Loading...

Priprema:

Ostavite bujon zajedno sa paradajzom da proključa, a zatim dodajte testeninu i kuvajte dok ne bude gotova. Nekoliko minuta pre nego što je testenina gotova, dodajte povrće i ponovo prokuvajte. Krčkajte 2 minuta dok se sve ne skuva. Poslužite u činijama prelivenim maslinovim uljem i posute parmezanom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU