Oglas
· · Komentari: 0
ukusan recept

FRANCUSKA SUPA OD LUKA: Klasičan recept koji ćete obožavati! (FOTO/VIDEO)

Ovaj recept za francusku supu od luka je napravljen od savršeno karamelizovanog luka, svežih grančica timijana, hrskavih kriški bageta i dve vrste topljenog sira na vrhu!

1647341246_supaodluka.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/The Stay At Home Chef
Oglas

Ovo je najklasičnija, tradicionalna francuska supa od luka. Sa najsavršenijim karamelizovanim lukom i svežim grančicama majčine dušice, hrskavim kriškama francuskog bageta i sirom, prikladno otopljenim na vrhu.

Pročitajte još: Idealan predlog za ručak: Posni ĐUVEČ na drugačiji način (VIDEO)

SASTOJCI:

  • 1/4 šolje putera
  • oko kilogram slatkog luka, narezanog
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 1/3 šolje suvog belog vina
  • 6 šoljica goveđeg bujona
  • 4 grančice sveže majčine dušice
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašičice belog vinskog sirćeta
  • So i sveže mleveni crni biber, po ukusu
  • 12 kriški francuskog bageta tanko sečene
  • 1 šolja seckanog švajcarskog sira
  • 1 šolja seckanog Grujer sira, ukoliko možete da nađete. 

Uputstvo za pripremu:

Otopite puter u velikoj posudi. Dodajte luk i kuvajte, često mešajući, dok ne porumeni i karamelizuje se, oko 30-40 minuta.* Mešajte beli luk dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte vino, strugajući sve zapečene komadiće sa dna lonca. Umešajte goveđi bujon, majčinu dušicu i lovorov list. Dovesti do ključanja; smanjiti vatru i krčkati, povremeno mešajući, dok se malo ne smanji, oko 15-20 minuta. Uklonite i bacite grančice timijana i lovorov list.
Umešajte belo vinsko sirće; začiniti solju i biberom, po ukusu. Zagrejte rernu. Stavite kriške bageta na lim za pečenje. Stavite u rernu i pecite dok ne porumeni sa obe strane, oko 1-2 minuta po strani. 
Podeliti supu u činije otporne na toplotu. Stavite na lim za pečenje. Na vrh stavite kriške bageta da potpuno pokriju površinu supe i pospite ih sirevima. Stavite u rernu i pecite dok se sir ne istopi i dobije zlatno-braon boju - oko 2 minuta. 

Najpribližniji način pripreme našeg recepta možete pogledati i na sledećem video snimku: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas