OSVEŽAVAJUĆI ručak za VRELE DANE: Salata sa nudlama i povrćem, ukrašena indijskim orasima (RECEPT)

Katarina Nikolić

05. 06. 2022. 000000 15:00

Foto: Jutjub Printskrin/Yeung Man Cooking

Za ovaj ručak je potrebno minimalno pripreme i angažovanja, možete ga spremiti za manje od 15 minuta. Pored toga što se brzo sprema, on je i neverovatno zdrav. Dobijate vlakna iz integralnog brašnja, dok šareno povrće obezbeđuje beta-karoten i vitamin C.

Pročitajte još: Recept za savršen BURITO: Spada u BRZU HRANU, a sastoji se samo od ZDRAVIH namirnica (RECEPT)

Sastojci:

  • 1 kašika susamovog ulja
  • 1 limun, sok
  • 1 crveni čili, očišćen od semena i sitno isečen
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • porcija nudli od integralnog brašna (oko 100 g)
  • 160 g graška ili povrća po želji
  • malo susama
  • 4 male klementine, oljuštene i iseckane
  • 160 g iseckane šargarepe
  • velika šaka peršuna, seckanog
  • 50 g pečenih indijskih oraščića

Priprema: 

KORAK 1
Pomešajte sve sastojke za dresing zajedno u velikoj posudi, a zatim umešajte luk. U međuvremenu, kuvajte rezance u loncu sa ključalom vodom 5 minuta, dodajući grašak na pola vremena kuvanja – rezanci i grašak treba da budu samo malo omekšani. Ocedite, ohladite pod tekućom hladnom vodom i ponovo ocedite.
KORAK 2
Sipajte rezance i grašak u činiju sa prelivom, zajedno sa klementinama, šargarepom, korijanderom i indijskim orahom. Stavite sve u činiju da se zajedno sjedini, a možete i spakovati da ponesete na posao. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU