Britanska elita zasenila svet: ŠEŠIRI koji su spoj tradicionalnog i modernog (FOTO)

Magazin Praksa

24. 06. 2022. 000000 19:00

Foto: Profimedia

Ovaj prestižni događaj tradicionalno organizuje britanska kraljevska porodica. Zove se Rojal Askot, a radi se o trkama konja. Održana je u mestu Askot, samo nekoliko kilometara od zamka Vindzor. Tamo kraljica Elizabeta provodi većinu svog vremena, a princ Vilijam i Kejt Midlton takođe planiraju da se presele tamo.

Pročitajte još: Bredli Kuper opisao sa čime se suočavao na početku karijere: "Bio sam depresivan, nijedna devojka nije htela da me pogleda"

Elita je ponovo pokazala svoj stil i eleganciju, a sve dame su nosile zanosne šešire. Šeširi su deo tradicije ovih trka koja datira još od 1711. godine. Oni su nekada toliko spektakularni da zasene i same trke. Oni se nazivaju fascinatori. Ta reč potiče od reči  "fastened" koja može da se prevede kao "pričvršćen", a iz te reči je kasnije izvedeno fascinator kao tradicionalni naziv za ovaj modni detalj. 

Foto: Profimedia

Fascinatori nemaju nikakvu praktičnu primenu. Služe samo da budu spektakularni i posebni i da privuku pažnju. Običaj je da se nose nakrivljeni na jednu stranu. Naravno, kako su prolazili vekovi oni su se menjali i prilagođavali trendovima, ali do dan danas su ostali neizostavni deo ovog događaja i prilika da pripadnice krem elite pokažu svoj stil i eleganciju i upotpune modne kreacije ovim fenomenalnim šeširima. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU