Kim za jaču aromu jela: Pripremite SOČNU PILETINU u marinadi (RECEPT)

Nevena Todosijević

06. 07. 2022. 000000 12:30

Photo: Unsplash

Potrebno je za marinadu:

  • 200 g svežih crvenih paprika
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 5 komada crnih maslina
  • kašika đumbira
  • 2 kašičice cimeta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • biber

Za meso:

  • 500 g pilećeg filea
  • glavica crnog luka
  • kašika kurkume
  • kašičica kima u prahu
  • pileća kocka za supu
  • zelene masline
  • maslinovo ulje
  • limun
  • 2 kašike meda
  • peršun
  • kašika iseckanog korijandera
  • so, biber

Photo: Unsplash

Priprema:

  1. Napravite prvo marinadu.
  2. U blender uspite ulje pa na krupno izmiksajte iseckanu crvenu papriku, crni i beli luk, očišćene masline, uz dodatak đumbira, cimeta i bibera.
  3. Piletinu isecite, prelijte marinadom, promešajte i ostavite da odstoji pola sata.
  4. U tiganju na ulju propržite iseckani crni luk, dodajte kurkumu, kim i piletinu zajedno sa marinadom, zatim kocku za supu i zalijte sa malo vode.
  5. Na kraju ubacite masline i limun isečen na kolutove.
  6. Kuvajte na srednje jakoj vatri 20 minuta, pa umešajte med, peršun i korijander i onda kuvajte još pet minuta..

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO: