Mediteranski list: RECEPT za hleb koji ćete obožavati

Nevena Todosijević

17. 06. 2022. 000000 17:40

Photo: mesimozajedno.rs

Potrebno je:

  • 700 g brašna
  • 30 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika provansalske mešavine začina
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 300 ml tople vode
  • nekoliko maslina
  •  krupna morska so

Photo: mesimozajedno.rs

Priprema:

  1. U 200 ml mlake vode razmutite kvasac dodajte kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešajte i ostavite na toplom da nadođe.
  2. U vanglici sjediniti polovinu brašna s kašičicom soli i mešavinom začina.
  3. Sipajte nadošli kvasac, preostalo mlako mleko i maslinovo ulje, pa promešajte.
  4. Postepeno dodavajte ostatak brašna i mesite rukama dok se testo ne odvoji od vanglice.
  5. Umešeno testo prekrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe.
  6. Testo podelite na četiri jednaka dela.
  7. Prvo uzmite dva dela, pa nauljenim rukama istanjite svaki deo da biste dobili oblik lista.
  8. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.
  9. Zasecite ga oštrim nožem najpre po sredini a zatim i ukoso s obe strane.
  10. Proreze malo raširite da bi se testo razdvojilo.
  11. Na isti način oblikujte još dva hlepčića.
  12. Pospite ih krupnom morskom solju i utisnite masline.
  13. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO: