Oglas
· · Komentari: 0
HLEB DIJETA

Jedini hleb koji TOPI SALO: Da li ste čuli za JEZEKILIJEV HLEB? (RECEPT)

Obično kada započinjemo dijetu, hleb je prva namirnica koju izbacujemo iz ishrane

1649495119_262687_shutterstock-161133104_ls.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Šta ako vam kažemo da sada možete da uživate u sveže pečenom hlebu i pritom mršavit?

U moru različitih dijeta i brzih rešenja za skidanje kilograma hleb i ugljeni hidrati važe za neprijatelja broj jedan. Ali nije svaki hleb napravljen od istih sastojaka. Neke vrste vam mogu pomoći ne samo da kilažu dovedete u red, već i da poboljšate celokupno zdravlje.

„I najobičniji hleb može biti deo zdrave ishrane, ali neke opcije su bolje kada je reč o mršavljenju i skidanju masnih naslaga“, rekla je Loren Manaker, medicinski stručnjak. Njena preporuka je Jezekiljev hleb.

O kakvom hlebu je reč?

U jednom parčetu tog hleba ima 80 kalorija, 0,5g masti (0% zasićenih), 15g ugljenih hidrata (od čega 3g vlakana) i 5g proteina.

PROČITAJTE JOŠ Pri izboru materijala i postavljanju sistema termoizolacije obavezno obratite pažnu na OVE stvati

 

Napravljen po posebnom, sporijem postupku i pun je sastojaka koji će prijati vašem organizmu. Tu su pšenica, ječam, proso, spelta i mahunarke. Zajedno, ove namirnice čine moćnu kombinaciju proteina i sadrže čak 18 amino kiselina uključujući svih devet koje su neophodne našem organizmu. Proces sporog pečenja onemogućava da se izgube prirodna vlakna i vitamini iz žitarica. Nasuprot uvreženom mitu o tome da hleb goji, stoji činjenica da žitarice od celog zrna mogu biti uspešan, čak i ključni saveznik u skidanju kilograma, nasuprot belom, prerađenom hlebu.

Sastojci:

  • 8 šolja pšeničnog brašna od celog zrna
  • 4 šolje ječmenog brašna
  • 2 šolje skuvanog i izgnječenog sočiva
  • pola šolje mlevenog prosa
  • pola šolje raženog brašna
  • Šolja i po vode
  • kašičica soli
  • 4-6 kašika maslinovog ulja
  • 7 grama sirovog kvasca ili kašika suvog kvasca
  • pola šolje tople vode
  • 1 kašika meda

Priprema:

  • Otopite kvasac u toploj vodi i medu i ostavite da odstoji 10 minuta.
  • Pomešajte pšenično, raženo brašno, proso i ječam.
  • Potom umešajte sočivo i ulje sa malo vode i izblendajte, a onda sipajte u posudu sa ostatkom vode.
  • Dodajte mešavinu brašna i otopljeni kvasac, dodajte so i ostatak brašna.
  • Kada umešate smesu izručite je na površinu blago prekrivenu brašnom i mesite testo dok ne postane glatko.
  • Stavite testo u nauljenu posudu i sačekajte da naraste duplo.
  • Ponovo izmesite testo, isecite ga na četiri vekne i ostavite da još naraste.
  • Pecite na 200 stepeni 45 minuta..

PROČITAJTE JOŠNa samo 40 kilometara od Beograda nalazi se mesto koje će vas OČARATI! (FOTO/VIDEO)

Zamenom prerađenih žitarica onim od celog zrna doprinosite gubljenju kilograma. Veruje se da glavni razlog leži u visokom nivou vlakana koji su povezani sa stomačnim mikrobima i zdravljem metabolizma. Zbog dijetetskih vlakana, hleb od celog zrna žitarica (Jezekiljev hleb), čini da ostanete siti duže. Neprerađene žitarice sadrže manje šećera pa pomažu u smanjivanju masnih naslaga.

Visok sadržaj vlakana i proteina po samo jednoj porciji ovog hleba neće povisiti nivo šećera u krvi, pa ćete masne naslage gubiti lakše. Na ovaj način možete da uživate u hlebu i svim namazima bez griže savesti.

BONUS VIDEO:

 
 
 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas