Supa od brokolija sa čedarom u "činiji" od hleba: Kreativna ideja da započnete svoj ručak (VIDEO)

Katarina Nikolić

22. 06. 2022. 000000 14:30

Foto: Jutjub Printskrin/Tasty

Supa u kojoj se sve jede! Pa čak i sam "duboki tanjir." Ovo jelo je vrlo ukusno, zdravo i hranljivo, a ukoliko pojedete hleb oko nje onda vam može poslužiti čak i kao ceo obrok.

Pročitajte još: Ovu namirnicu deca mrze da jedu, a ona kao da ima super moći: Recept za jelo sa KELJEM koji će jesti i najprobirljiviji

Sastojci:

2 glavice brokolija , iseckane
¼ šolje putera 60 g 
½ luka , iseckanog na kockice
¼ šolje brašna 40 g 
2 šolje povrtnog bujona 480 mL 
½ šolje seckane šargarepe 55 g 
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
¼ kašičice muškatnog oraščića
2 šolje rendanog sira čedar 200 g 

Priprema:

Odrežite stabljike sa glavica brokolija i isecite ih na male cvetove. U velikom loncu na srednjoj vatri pomešajte puter i luk i pirjajte dok ne postanu providni. Dodajte brašno i mešajte dok smesa ne porumeni. Promešajte pola-pola i mešajte dok sadržaj ne provri. Smanjite vatru i dodajte temeljac. Kuvajte 5-10 minuta. Pomešajte brokoli, šargarepu, so, biber i muškatni oraščić. Kuvajte 10-15 minuta. Dodajte sir i mešajte dok se ne istopi i sjedini sa ostalim sastojcima. Izdubite hleb i izvadite sredinu, a onda naspite supu u koricu od hleba. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU