· · Komentari: 0
VITKE

ČORBA DIJETA traje 7 dana i topi kilograme (REŽIM ISHRANE)

Iako su čorbe možda primerenije za hladnije doba godine, one su idealan obrok za mršavljenje.

1619427985_Depositphotos_232084188_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Poenta "čorba dijete" je da se sedam dana za sve glavne obroke jede potaž koji ste sami kuvali, a dobra strana je što zaista imate mnogo opcija, od krem-supa, bistrih povrtnih ili mesnih.

Pročitajte još: Planirate DIJETU? Ovo su najgora tri dana za početak koja GARANTUJU NEUSPEH

Pokušajte tih sedam dana iz ishrane da izbacite sve industrijski prerađene namirnice, rafinisane šećere, nezdrave grickalice i slatkiše. Smanjite i unos ugljenih hidrata, ali to nikako ne znači da u supicu ne smete dodati domaće rezance.

Smanjite ugljene hidrate, ali rezanci mogu

Dobro je da se zna da čak i veliki tanjir čorbe ne sadrži više od 300 kalorija što je zaista sjajno jer će vas zasititi i obezbediti vam sve potrebne hranljive materije, a malo testenine daće vam i neophodnu energiju. Čorbe možete da nosite i na posao u termos boci, a možete ih spremiti unapred i zamrznuti po porcijama.

Pročitajte još: Jabukovo sirće krije brojne namene: Očistite njime kuću, negujte kožu, a evo kako da ga koristite za ljubimce!

Ponedeljak

Dobar plan
Jedina negativna strana ove dijete je što će vam biti potrebno pomno planiranje obroka posebno ako ne želite ceo dan da jedete isto jelo.

Doručak: paradajz čorba sa mesom

Ručak: riblja čorba i kriška hleba

Večera: riblja čorba

Utorak

Doručak: pileća supa sa kriškom mladog sira

Ručak: krem-čorba od bundeve

Večera: krem-čorba od bundeve

Pročitajte još: Pomaže kod nadutosti, dobar je za jetru, a može pomoći i pri mršavljenju...Zašto je još dobro piti čaj od maslačka?

Foto: Depozit

Sreda

Doručak: krem-supa od brokolija i celera, sa kašikom pavlake

Ručak: kupus čorba sa šargarepom, crnim lukom i domaćim paradajz sokom

Večera: krem-supa od brokolija i celera sa kašikom pavlake

Pročitajte još: Odlična ideja za Uskrs: Keto dijeta nije gladovanje, već sveža ishrana!

Četvrtak

Doručak: krem-supa od brokolija sa piletinom, začinjena belim lukom

Ručak: kupus čorba sa šargarepom, crnim lukom i domaćim paradajz sokom

Večera: krem-supa od brokolija sa piletinom i začinjena belim lukom

Pročitajte još: MAGIČNA aromatizovana vodica sa četiri sastojka: Osvežite se. SKINITE CELULIT i kilograme zauvek (RECEPT/VIDEO)

Petak
Doručak: krompir čorbaRučak: pileća supa sa rezancimaVečera: krompir čorba

Subota

Doručak: krem-čorba od celera, crnog luka i junetine

Ručak: bistra supa sa testeninom

Večera: krem-čorba od celera, crnog luka i junetine

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.