Zlatno pravilo u ishrani Džej Lo: Ove namirnice NIKADA ne jede POSLE 14:30 časova

Jelena Knežević

22. 06. 2022. 000000 17:30

Foto: Profimedia

Dženifer Lopez uplovila je u 6. deceniju, a već sledećeg meseca proslaviće 52. rođendan. Već duže vreme ona je sinonim za seksipil i savršenu figuru, a pevačica ima "male tajne" kako joj uspeva da godinama nosi titulu jedne od najzgodnijih žena na svetu.

Pročitajte još: Poznati glumac Gordan Kičić objavio fotografije svojih ćerki: Ponosni tata se pohvalio lepoticama na društvenim mrežama (FOTO)

Treninzi i izbalansirana ishrana svakako joj omogućavaju da održava izvajano telo. Glavno pravilo kog se pridržava jeste "ugljeni hidrati se konzumiraju do 14:30".

Pravilo je smislio čuveni trener Dejvid Kirš, a ono podrazumeva da se namirnice koje su bogate ugljene hidratima konzumiraju do ranog poslepodneva. Tada je dozvoljeno jesti testeninu, mahunarke, zobene pahuljice i sl. Nakon 14:40h najpoželjnije je jesti namirnice bogate belančevinama poput ribe, mesa, sira, svežeg voća i povrća, salate.

Pevačica je iz ishrane potpuno izbacila šećer u svakom obliku i alkohol.

Pročitajte još: Milena Ivanović se oglasila i otkrila u kakvom je odnosu sa Igorom Jurićem

Ključ pravila "ugljeni hidrati do 14:30" jeste u tome što ugljeni hidrati uneseni ranije mogu da se potroše do večernjih časova.

Dejvid savetuje da svako treba da sluša svoje telo i jede samo onda kada je gladan. To znači da ne postoji ista mera ugljenih hidrata koju možete konzumirati do 14:30h. 

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU