Mediteranska pasta - Letnji RECEPT koji ćete obožavati: Fuzili s tikvicama i pistaćima

Nevena Todosijević

12. 07. 2022. 000000 17:30

Photo: Unsplash

Potrebno je:

  • 500 g testenine fuzili
  • 1 kg tikvica
  • 3 čena belog
  • luka
  • 4 kašike + 100 ml maslinovog ulja
  • so, biber
  • 4 kašike pistaća
  • 1 velika veza bosiljka
  • rendani
  • parmezan
  • so, biber

Photo: Unsplash

Priprema:

  1. Svaku tikvicu, sa korom, isecite na tanke kolutove.
  2. U velikom tiganju zagrejte 4 kašike ulja, dodajte malo izgnječen beli luk i, kad je ulje vrelo, ubacite i tikvice.
  3. Pržite 5-7 minuta, povremeno mešajući.
  4. Posolite i pobiberite. U velikoj posudi, u vodi koju ste posolili, skuvajte fuzile prateći uputstvo sa pakovanja.
  5. Opran bosiljak i pistaće usitnite u supersecku, minut-dva, uz postepeno dodavanje 100 ml ulja.
  6. Posolite, pobiberite, pa sipajte u veliku činiju.
  7. Kada je pasta skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala i njome razredite sos u činiji, pa dodajte kuvanu pastu.
  8. Sve dobro izmešajte.
  9. Preko paste sipajte tikvice.

Neposredno pred konzumiranje pospite parmezanom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU

BONUS VIDEO: