Oglas
· · Komentari: 0
GURMANSKI RUČAK

"Da prste poližeš": Spremite NAJSOČNIJA SVINJSKA REBARCA (RECEPT)

Ovog vikenda oduševite ukućane slasnim ručkom.

1644053988_flesh-ga741821dc_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ako ste se poželeli pravog gurmanskog ručka, predlažemo vam da napravite svinjska rebarca sa suvim šljivama.

Iako zvuči komplikovano, ovo jelo se jako brzo sprema, i isprljaćete samo dve posude - jedan tiganj i jednu vatrostalnu činiju.

Sastojci:

500 g svinjskih rebara
200 g suvih šljiva
100 g dimljene slanine
crveni luk
jedna manja ljuta paprika
200 ml belog vina
so, biber, začini

Pročitajte još: Najčešće pitanje domaćica: Šta danas za RUČAK, a da bude brzo, lako i ukusno? Evo rešenja (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Za početak isecite rebarca na manje komade, pa ih propržite u tiganju na malo svinjske masti sa obe strane, dok ne porumene. Potom ih poređajte u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite, i dodajte začine po želji, i stavite u rernu da se zapeku oko 15 minuta.

U tiganju u kojem ste propržili rebarca stavite slaninu iseckanu na kockice, a kada počne da se topi, dodajte sitno seckan crveni luk, suve šljive i ljutu papriku podeljenu na pola.

Ukoliko ne volite puno ljuto, papriku izvadite nakon izvesnog vremena. Zbog toga je ne treba seći na sitnije komade, već samo prepoloviti.

Potom sipajte vino i kuvajte na laganoj vatri bez mešanja dok tečnost malo ne ispari, ali ne duže od 10 minuta, da se šljive ne bi prekuvale i pretvorile u pekmez.

Ovim sosom prelijte zapečena rebra, a kao prilog predlažemo vam pire od krompira.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas