OSVEŽITE DOM HIT BOJOM 2022. godine: Kombinacija koja podstiče kreativnost

Nevena Todosijević

22. 07. 2022. 000000 11:00

Photo: Unsplash

Ukoliko, međutim, nikako ne vidite sebe u domu u kojem dominira ova boja, a ipak biste hteli da ispratite trend, pokušajte sa "veri peri" detaljima. Dobar izbor su jastučići, vaze, sveće, manji tepisi, dekorativni kamenčići, kuhinjska daska, šoljice za kafu, zanimljiv zidni dekor, posteljina... Nešto smelije će delovati veći akcenti poput plavo-ljubičastog zida, sofe ili draperija.

Ova boja, koja možda najviše asocira na jorgovan, živahna je, podstiče radost, kreativnost i pokazuje transformaciju sveta nakon teškog perioda koji nas je sve zadesio.

Photo: Profimedia

Pustite mašti na volju. 

Najpre dom oplemenite detaljima u ovoj boji pa, ako vas se to svidi, nemojte da oklevate već okrečite celu jednu prostoriju u "veri peri". Možda budete iznenađeni njenim uticajem na vaše raspoloženje.

"Veri peri" će se naročito istaći u enterijeru u kojem preovlađuju svetli tonovi, a otmeno i pomalo mistično će izgledati u kombinaciji sa crnim komadima nameštaja. Uz žutu će obojiti dom radošću, sa sivom će ga učiniti otmenim. Dobro se uklapa u skandinavski, japanski, art deko... stil uređenja. Osim u dnevnom boravku, nijansu plave na ljubičasto-crvenoj podlozi lako je zamisliti i u kuhinji, koju će učiniti dinamičnijom, ali i u kupatilu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU

BONUS VIDEO: