Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

"OTVOREN PROSTOR" u enterijeru zahteva posebnu pažnju i način uređenja: Obratite pažnju na tri stvari

Danas se sve više prilikom dizajniranja kuća i stanova prave oni sa otvorenim prostorima.

1633608644_Depositphotos_163982120_S.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Otvoreni prostori postali su dominantni na tržištu, a mogu da imaju mnogo prednosti. Povezanost kuhinje, trpezarije i dnevne sobe pruža osećaj povezanosti i uzajamnosti.

Kako urediti otvorene prostore?

Prema savetima stručnjaka postoji nekoliko načina za njihovo uređenje.

Otvorenost misli

Prema stručnjacima ovakvi tipovi prostora pomažu porodici da se oseća povezano, a dom ispunjavaju prirodnim svetlom.

U velikom, otvorenom prostoru bez zidova i vrata, smišljanje kako da stvorimo zone za kuvanje, jelo i odmaranje, može da bude pravi izazov.

Pročitajte još: Četiri LUKSUZNE dizajnerske ideje za kuhinju - Izgledaće SKUPO, a vi ćete ostati u okviru BUDžETA (FOTO)

- Važno je razlisliti o razmeri. Ne želite da kuhinja nadjača ostatak prostora, ako dizajnirate veliku kuhinju, prostor postaje sav za kuvanje, a ima i manje prostora za izležavanje i zabavu, što je otvoreni koncept! Kada razmišljate o rasporedu, uverite se da ima dovoljno prostora posvećenog svakom cilju koji imate za prostor, bilo da je to čitanje, večera ili gledanje filmova. Uzmite u obzir razmere pri traženju nameštaja, tepiha i drugog. Mali kauč ili trpezarijski sto mogu da budu neodgovarajući za velike prostore - kaže Dekua Kenza savetnik za uređenje enterijera.

Definišite zone

- Prilikom nameštanja prostora koji je otvoren, preporučujem korišćenje tepiha i nameštaja za definisanje pojedinačnih površina. Veliki, udoban tepih stvoriće prijatnu vizuelnu podelu između otvorenog dnevnog boravka i kuhinje. Boja je takođe odličan način da vam pomogne da definišete prostor u otvorenom rasporedu. Razmislite o tome da obojite kutak ili naglašeni zid u kontrastnoj boji kako biste odvojili prostor kućne kancelarije sa strane kuhinje ili vizuelno odvojili trpezariju od kuhinje - savetuje Natali Papier.

Raspored

- Uobičajena greška koju vidim je kada je sav nameštaj postavljen tik uz zidove. Napraviti različite zone kako biste postigli prirodni tok različitosti prostorija i njihovu funkcionalnost. Uključite mešavinu nameštaja koji razlikuje zone - kao što je sofa koja je okrenuta od kuhinje - ističe Papier.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas