Možete da napravite i sami: Recept za domaći sladoled sa šumskim voćem

Nevena Todosijević

25. 07. 2022. 000000 19:30

Photo: Profimedia

Potrebno je:

  • 400 g šumskog voća
  • 5 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 250 ml slatke pavlake
  • malo sveže nane

Photo: Profimedia

Priprema:

  1. Šumsko voće (maline, kupine, jagode, ribizle, borovnice...) pažljivo operite i osušite, stavite u blender sa obe vrste šećera i limunovim sokom, te dobro umutite (možete to uraditi i mikserom).
  2. Od slatke pavlake umutite čvrst šlag, pa mu dodajte dobijenu kašu od šumskog voća.
  3. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na dva-tri sata da se stegne.
  4. Prilikom posluživanja ukrasite komadićima voća i listićima sveže nane.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU