· · Komentari: 0
sladoled

Zanimljiv recept za SLADOLED OD KOKOSA: Napravite sami u nekoliko koraka

Sladoled od kokosa bi mogao da bude najslađe osveženje ovog leta.

1624019489_coconut-2637727_1280.jpg
Foto: Pixabay

Leto je u vazduhu, temperature lagano rastu, a samim tim i naša potreba za hladnim osveženjima i ukusnim ledenim poslasticama. Zbog toga vam danas donosimo brz i jednostavan recept za sladoled koji predstavlja pravu rapsodiju omiljenih tropskih ukusa.   

Pročitajte još: PILEĆE ĆUFTE na brzinu u sosu od belog luka: Ručak gotov za 20 minuta (RECEPT)

Kako je kokos mnogima prva asocijacija na letnju sezonu, verujemo da će i sladoled ove naglašene arome razbuditi sva čula i doneti dašak leta i bezbrižnosti u vaš dom. A imajući u vidu da je u ovom receptu kokos iskombinovan sa osvežavajućom limetom, nema sumnje da će ova poslastica zagolicati i oduševiti sva nepca. Kremast, sladak i uzbudljiv, ovaj sladoled savršen je izbor za letnje druženje sa porodicom i prijateljima, ali i dečje rođendane, koktel zabave i druga slavlja. Da ne dužimo previše – odmah krećemo sa pripremom!

Potrebno je:

  • 1 konzerva (oko 380ml) kokosovog mleka sa manjim procentom masnoće
  • 1 konzerva (oko 420ml) zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 šolja kokosa
  • 2 kašike narendane korice limete
  • 1 kašika soka od limete
  • + modle za sladoled na štapiću i drveni štapići za sladoled

Pročitajte još: Uzmite CRNI LUK i napravite jedan ručak za dva dana: Ko god je jeo ovo jelo, ostao je BEZ TEKSTA (RECEPT)

Priprema sladoleda od kokosa

Sve sastojke sipajte u blender, pa blendajte na visokoj brzini sve dok se kokos lepo ne sjedini sa mlekom i dok smesa ne postane glatka i konzistentna.

Pripremljenu smesu izlijte u modle za sladoled (treba da budu skoro skroz pune), pa ih stavite u zamrzivač na dva sata da se sladoled malo stegne.

Nakon toga, izvadite modle iz zamrzivača, pa u svaku stavite štapić za sladoled (on treba da bude delimično stegnut kako bi štapići ostali na mestu). Ukoliko koristite modle uz koje već dolaze sami štapići, ovaj korak možete preskočiti, odnosno možete ih odmah dodati, bez čekanja da se sladoled stegne.

Vratite modle u zamrzivač na minimum još dva sata, mada je najbolje da odstoji preko noći. Nakon toga, modle lagano potopite u toplu vodu, pa lagano izvucite sladolede. Poslužite i uživajte!

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.