Korak po korak do savršene LEPINJE: Dodatak svakom obroku (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

25. 06. 2022. 000000 10:00

Foto: privatna arhiva

Iz bakine kuhinje   ovog jutra stiže nam recept za domaću lepinju. Ići će uz svaki obrok.

Potrebno je:

  • 300 gr brašna
  • 10 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 2 kašičice ulja
  • 200 ml mleka
  • 20 ml vode

Foto: privatna arhiva

Priprema:

U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac zapeni dodati ulje, brašno ,so i zamesiti mekše testo. 

Pročitajte još: Isprobajte nešto sasvim drugačije: Čorbasta boranija bez zaprške i brašna (RECEPT/VIDEO)

Ostaviti 20 min pokriveno i rastaniti u tesiji koju premažemo uljem ili obložomo pek papirom.  Peći na 220 stepeni C 25 min da lepo porumeni.

Pečenu pokriti krpom. Spolja hrskava, unutra mekana kao pena...

BONUS VIDEO