Kremasti ČIZKEJK: Obogaćen čokoladom i puterom od kikirikija (VIDEO)

Katarina Nikolić

29. 06. 2022. 000000 19:30

Foto: Jutjub Printskrin/Tasty

Danas smo se odlučili za ovaj kremasti recept, koji će oduševiti sve sladokusce zbog fenomenalne kombinacije čokolade i kikiriki putera. 

Pročitajte još: Energetski zalogaji: Jednostavne kuglice od putera od kikirikija (VIDEO/RECEPT)

Sastojci:

  • 10 krekera
  • 7 kašika putera
  • krem sir 680 g,
  • 1 ½ šolje šećera u prahu 240 g 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 ½ šolje čokoladne
  • 2 šolje putera od kikirikija 480 g 
  • 1 šolja šećera 120 g 

Priprema:

Krekere stavite u plastičnu kesu i oklagijom izdrobite u sitne mrvice. Sipajte mrvice krekera u činiju i pomešajte sa otopljenim puterom, mešajući dok tekstura ne bude poput blago vlažnog peska. Utisnite mrvice krekera u ravnomernom sloju na dno tepsije od 23 cm. Ohladite.
U velikoj posudi pomešajte omekšani krem sir dok ne postane glatko. Dodajte šećer u prahu i nastavite da miksate dok nema grudvica. Dodajte vanilu i otopljenu čokoladu i mešajte dok se boja ne ujednači.
Sipajte smešu preko kore od krekera u tepsiji. Koristeći lopaticu ili kašiku, zagladite vrh. Ohladite.
U velikoj posudi pomešajte rastopljeni puter od kikirikija i šećer. Prelijte smešu preko kolača od sira u kalupu za tortu. Koristite nož ili lopaticu da ravnomerno rasporedite i zagladite vrh. Ostavite u frižideru 2-4 sata.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU