· · Komentara: 0
SLATKIŠI

Iznenadite svoje ukućane ZIMSKIM čizkejk kolačom koji će istopiti sva čula (FOTO/RECEPT)

Kombinacija ukusa ovog zimskog kolača odlično se slaže sa prazničnim duhom, koji ne jenjava...

1641835349_Untitled.png
Foto: InstagramScreenShot/marija_3008

Priprema ovog zimskog kolača je izuzetno jednostavna, a predstavlja pravo remek delo iz kuhinje, koje i same možete napraviti.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Sastojci za podlogu:

  • 200 grama mlevenog keksa
  • 120 grama maslaca
  • 5 kašika smeđeg šećera

Sastojci za žuti krem:

Pročitajte još: "DRAMATIČNO, ALI LEPO": Ketrin Zita se u šestoj deceniji razgolitila i pobrala pohvale! (FOTO)

  • 500 grama krem sira
  • 3 jaja
  • 3 kašike običnog šećera
  • sok jednog limuna
  • 1 vanilin šećer

Sastojci za beli krem:

  • dve kisele pavlake 20% mlečne masti
  • 3 kašike običnog šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Pećnicu zagrejte na 220 stepeni. Dno okruglog kalup obložiti pek papirom i posuti sa 2 kašike smeđeg šećera. Mleveni keks dobro izmešati sa 3 kašike smeđeg šećera i rastopljenim maslacem. Smesu staviti u kalup, rasporediti i lagano utisnuti. Staviti i peći u zagrejanu pećnicu 5 minuta.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

U međuvremenu za žuti krem izmiksati sveži sir, šećer, jaja, sok limuna i vanilin šećer. Nakon 5 minuta izvaditi kalup sa pečenim keksom, pećnicu smanjiti na 170 stepeni, preliti po njima žuti krem i staviti peći 20 minuta.

Pročitajte još: NJihov slučaj obišao planetu: Blizanci rođeni u dve različite godine

Dok se to peče pripremiti beli krem. Izmiksati pavlaku sa 3 kašike običnog šećera i vanilin šećera. Nakon 20 minuta kad je žuti krem pečen, ugasiti pećnicu, naneti bieli krem i vratiti u ugašenu pećnicu 5 minuta.

Dobro ohladiti pre posluživanja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.