Kako danas izgleda mali Tadija iz legendarnog filma "Varljivo leto "68" i gde ga je život odveo? Nikada ga ne biste prepoznali (FOTO)

Isidora Čolaković

02. 07. 2022. 000000 18:00

Foto: Printscreen/ YouTube

NJegovi roditelji su bili protiv toga da on tumači ovu ulogu. NJega je na audiciju odveo deda. Tamo je imao zadatak da pročita pesmu, a režiserima je odmah zapao za oko. Pošto je bio mali, prvo mu je bilo teško da odlazi na snimanja i da dugo bude odvojen od roditelja, ali su ga svi zavoleli, pa se za njega snimanje pretvorilo u igru. 

"Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja", rekao je Mrkaić jednom prilikom.

Pročitajte još: NEPREPOZNATLJIV: Bio je jedan od omiljenih likova u seriji "Porodično blago", povukao se pre 20 godina, a legendarni BUBAMARA danas izgleda OVAKO (FOTO)

Nakon ovog filma imao je još samo jednu ulogu. Glumio je sina Nikole Simića u ostvarenju "Nema problema". Posle toga se više nije bavio glumom. Kada je odlužio vojni rok, Andrija je otišao na Havaje. Na Havajima je bio dugo, ali se uželeo Srbije. U državu se vratio i zbog devojke. Mali Tadija je radio i kao stjuart u Katar ervejzu.

Foto: Printscreen/ YouTube

"To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da se proputujete ceo svet", rekao je Andrija.

Glumačku karijeru nikada nije nastavio, ali je ostao upamćen u domaćoj kinematografiji po mnogim replikama koje se i dan danas prepričavaju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU