Jednostavni saveti kako da MAŠINA ZA POSUĐE uvek bude čista i mirisna

Kristina Malešević

07. 07. 2022. 000000 11:20

Foto: Pixabay

Mašine za pranje posuđa postale su omiljeni aparati u mnogim domovima, iako se i dalje trudimo da na sve načine uštedimo i na struji i na vodi prilikom pranja posuđa. Osim toga što moramo paziti na utrošak energenata, moramo voditi računa i o higijeni i čistoći mašine za pranje posuđa kako bi naše posuđe bili kristalno čisto i blistavo.

Pročitajte još: Volite da dremate popodne? Duži dnevni odmor kod odraslih osoba može da izazove nesanicu

Stručnjaci savetuju da najmanje jednom mesečno upalite program pranja na  60 stepeni koristeći jako sredstvo za pranje. Ukoliko ovaj postupak ne budete ponavljali jednom mesečno, rezultat će biti nakupljena masnoća unutar mašine za pranje posuđa. Programi sa visokim stepenom pranja posuđa doprineće većoj higijeni obzirom da ovako vrela voda može delotvorno ukloniti masne mrlje nakupljene tokom vremena.

Pročitajte još: OBRATITE PAŽNJU: Ovi SIMPTOMI ukazuju da ste popili previše kafe u toku dana

Takođe, ostaci hrane moraju potpuno biti uklonjeni sa posuđa, ali nije neophodno da posuđe perete pre stavljanja u mašinu. 

Osim toga, nemojte paliti mašinu samo kad je poptuno puna. Komade suđa postavite tako da između njih ima dovoljno prostora i mlaz vode može doći do njihove cele površine. Stručnjaci preporučuju i da koristite sredstva koja sugeriše proizvođač mašin za pranje posuđa.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU