Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama: Laka i brza poslastica za sve generacije (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

09. 07. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.


Potrebno je:
Prvi biskvit

  • 3 žumanca
  • 50 gr šećera
  • 100m, jogurta
  • 50 ulja
  • 150 gr brašna
  • 50 gr griza
  • 1/2 peciva
  • korica limuna

Voće

  • 300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)

Treći deo:

  • 3 belanca
  • 50 gr šećera
  • 1 vanočin šećer

Priprema:

  1. Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti. 
  2. Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni. Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom. 
  3. Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen... Uživajte..

Pročitajte još: Napravite svoj KOLAČIĆ SUDBINE: Zabavite sebe i svoje najdraže ovim kreativnim receptom (VIDEO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU