Oglas
· · Komentari: 0
zabavna poslastica

Napravite svoj KOLAČIĆ SUDBINE: Zabavite sebe i svoje najdraže ovim kreativnim receptom (VIDEO)

Kolačić sudbine sada ne morate da kupujete u lokalnom marketu ili da ga čekate na kraju obroka u nekom azijskom restoranu! Možete ga napraviti sami

1657128424_kjlklklkl.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Tasty
Oglas

Iako ovo nije baš klasičan slatkiš, iz razloga što nema puno materijala za "pojesti", ovo je sjajan način da pokažete svoju kreativnost i iznenadite svoje najbliže. Zabavite i sebe i ljude oko vas, uzmite olovku u ruke i ispišite sudbonosne rečenice na papirićima. Kada završite obrok otvarajte kolačiće sa svojim najbližima i saznajte kome je koja "sudbina" zapala.

Pročitajte još: Kapreze salata i "mek end čiz"u kombinaciji - Sudar američke i italijanske kuhinje (VIDEO)

Sastojci:

  • 2 velika belanca
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 60g šolje višenamenskog brašna
  • 100g šolje šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 3 kašike vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 220˚C. Dodajte belanca i ekstrakt vanile u srednju činiju i umutite dok ne postane penasto, oko 1 minut. Prosejte brašno, šećer i so kroz sitno sito. Koristeći lopaticu, nežno ubacite u testo dok ne bude poput paste. Dodajte vodu, 1 kašiku po kašiku, dok testo ne postane glatko i ne pada u trake kada se lopatica podigne. Stavite 1 kašiku testa na lim za pečenje obložen silpat i raširite ga u krug od 3 inča (7 cm). Ponovite sa drugom kašikom testa, pazeći da ostavite samo dva kruga na silpatu. Pecite 8 minuta, dok ivice ne postanu zlatno smeđe.
Radite brzo, koristite lopaticu da uklonite kolačiće iz tiganja. Dodajte bogatstvo u sredinu, preklopite kolačiće na pola, a zatim stavite ravnu stranu na ivicu šolje, savijajući ivice u obliku kolačića sreće. Stavite presavijene kolačiće sudbine u kalup za mini mafine dok se ne ohlade da zadrže svoj oblik.
 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas