LANENE tortilje za nedelju veče: Ukusno, lagano i NE GOJI (RECEPT)

Kristina Malešević

10. 07. 2022. 000000 19:00

Foto: InstagramScreenShot/goodfood.milica

Ovaj recept idealan je i za one koji trenutno poste, za one koji ne konzumiraju gluten i koji ne konzumiraju brašno. Lanene tortilje su veoma kalorične pa gledajte da ne pojedete sve odjednom, ali su odlična podloga za bilo koji obrok.

Pročitajte još: Dokazane prednosti VEGANSKE ishrane: Biljnom ishranom spašavate sebe, planetu i životinje

Sastojci:

  • 100 grama lana
  • 125 mililitara vode
  • pola kašičice soli

Priprema:

Staviti vodu da provri u manju šerpu i posoliti je, pre toga sveže samleti lan. Kad voda provri skloniti šerpu sa ringle, dodati mleveni lan i dobro izmešati, najbolje silikonskom špatulom, vratiti kratko na ringlu na najmanju temperaturu i mešati dok masa ne postane poput testa. Sipati to na tanjir i podeliti na 4 dela. Od svakog dela formirati lopticu. Radi se sa toplom masom.

Tortilje najbolje razvijajte na silikonskoj podlozi, prekrijte ih papirom za pečenje i tako razvijte ne previše tanku tortilju, onda odgovarajućom činijom napravite oblik da budu okrugle baš kao modlom.

Zagrejati tiganj bez dodavanja ulja, na nekoj umerenoj temperaturi, lagano prebaciti tortilju na tiganj da se peče kratko sa svake strane. To uraditi sa sve četiri loptice.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU