Recept za pasulj BRANKA KOCKICE: Meso koje se retko koristi kao dodatak (RECEPT)

Jelena Blažić

12. 07. 2022. 000000 14:00

Foto: reprint TV Novosti, M. Andjela

Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, pored toga što je heroj detinjstva mnogim generacijama, važi i za osobu koja se odlično snalazi u kuhinji. 

Pročitajte još: Glazirane krofnice sa cimetom i smeđim šećerom - Recept za prave sladokusce (VIDEO)

Pripremao je razna jela, a među omiljenim receptima mu je pasulj sa konjskim mesom za koji vam predstavljamo recept.

Sastojci:

1/2 kg pasulja tetovca
4 glavice crnog luka
kašika masti
dve kasike brašna
malo aleve paprike
so
1 jaje
300 gr mlevenog konjskog mesa
malo starog hleba
biber
so

Foto: Reprint Novosti arhiva

Priprema: 

Skuvati pasulj tako što ćemo prvu vodu baciti i naliti drugom. Zatim dodati sitno iseckan luk i kuvati ga u pasulju dok se potpuno ne raskuva. 

Pasulj pržiti na sledeći način:

U šerpu staviti veću kašiku masti i kada se ugreje dodati kašiku brašna. Kada zaprška postane rumena, dodati na vrh noža aleve paprike, sve to dobro promešati i sipati pasulj. Posoliti na kraju.

Od konjskog mlevenog mesa napraviti na uobičajeni način faširane šnicle (sa jajetom i omekšanom koricom hleba, biberom) i služiti kao dodatak pasulju

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU