Oglas
· · Komentari: 0
AJURVEDSKA MEDICINA

AJURVEDI otkrivaju recept za umorne i nemirne oči za KUĆNI TRETMAN (RECEPT)

Ajurveda već hiljadama godina koristi drevnu tehniku Netra tarpane i kućni lek od triphala praha za rešavanje temeljnih neravnoteža u očima, posebno poznatog igranja oka, drhtavice i svraba u očima

1638800903_shutterstock_100443214.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mišići oka su jedni od najmanjih mišića u telu, a u takvim malim mišićima mnogo se toga prirodno odvija dok gledamo oko sebe. Svaki put kad se pogled usresredi na nešto, očni mišići se napinju ili opuštaju.

Prema ajurvedi, ta radnja podstiče pumpanje krvi u mikro-limfnim kanalićima koji dovode hranljive česticeu mišiće oka. Istovremeno, ti kanalići pumpaju otpadne čestice iz njih. Ako se očni mišići fokusiraju satima na ekran računnara ili mobilnog telefona, dolazi do nedostatka prirodne cirkulacije u oku.

Šta je triphala
Triphala je mešavina, pogađate, tri vrste voća - amla, haritaki i bibhitaki - obično u jednakim delovima. Tri ploda se beru, suše, a zatim prave u prah ili pakuju u kapsule. U ajurvedskoj medicini trifala je kamen temeljac zdravlja i funkcionisanja gastrointestinalnog trakta - što je ujedno i najbolje proučavana upotreba adaptogena. Ima značajna antimikrobna svojstva.

Pročitajte još: Najjednostavniji način čišćenja četkica za šminku: Ovaj metod koristi i slavni šminker Kim Kardašijan iz Crne Gore

Ajurvedski kućni lek za umorne oči

Ajurveda već hiljadama godina koristi drevnu tehniku Netra tarpane i kućni lek od triphala praha za rešavanje temeljnih neravnoteža u očima, posebno poznatog igranja oka, drhtavice i svraba u očima. Kod kućnog tretmana sa triphala prahom je posebno važno da sav pribor bude sterilizovan kako bi se sprečio unos štetnih bakterija u oko.

Pročitajte još: Najnoviji trend prilikom nanošenja pudera: Da li ste za ili protiv?

Pre samog postupka, sledite važne napomene:

1. Nikada ne koristite triphalu koja je došla u dodir sa drugom hranom ili nesterilnim priborom.

2. Nemojte koristiti triphala vodu koja u sebi sadrži čvrste mrvice triphala praha.

3. Nikada nemojte ponovno koristiti triphalinu vodu koja je odstajala ili koja je već bila u kontaktu sa vašim očima.

Primena triphala vode za ispiranje očiju 

Ova kućna ajurvedska praksa koristi triphala prah kuvan u pročišćenoj vodi, s kojom se zatim ispiraju oči. 

Pročitajte još: Nađite idealan DžEMPER prema tipu građe: Ko može da nosi široke, a ko uže modele?

Sastojci:

  • 1/4 čajne kašike organskog triphala praha
  • 230 mililitara pročišćene vode
  • sterilna oprema za kuvanje: činija, sterilni ultrafini filter ili gaza
  • sterilne čašice za oči

Priprema:

Stavite triphala prah u pročišćenu vodu i kuvajte 2do 3 minuta u činiji za kuvanje. Pustite nekoliko minuta da se tečnost ohladi na normalnu telesnu temperaturu. Triphala vodu procedite pomoću sterilnog ultrafinog sitnog filtra ili gaze.

Najlakši način primene je pomoću čašica za oči koje možete kupiti u apotekama. Obavezno ih sterilizujte prje svake upotrebe.

Pročitajte još: Najjednostavniji način čišćenja četkica za šminku: Ovaj metod koristi i slavni šminker Kim Kardašijan iz Crne Gore

Napunite čašice za oči pripremljenom triphala vodom i pritisnite na područje oko očiju. Zatim, zabacite glavu i otvorite oči. Trepćite i gledajte, gore-dole i okolo u sporim krugovima kako bi triphala prodrla u cilo oko. Držite čašice oko 15 do 60 sekundi. Tretman se radi 4 puta na dan tokom 30 dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas